Print Friendly, PDF & Email

Offisiell åpning av Vevstua 28 august 2004

Leder av Stiftelsen Verkstedet Thore Wilthil ønsker velkommen.

Eiker Arkivs leder Gjermund Glittfjell overrekker gave.

Ordfører Rolf Bergersen foretok som seg hør og bør den tradisjonelle båndklippingen

Vi mener bestemt å ha vært med på åpning av Vevstua tidligere, men en forklaring på denne gjenåpningen fikk vi da leder for stiftelsen Tore Wilthil i sin åpningstale kunne fortelle at det ville komme flere åpninger etter hvert som de forskjellige foreninger får ferdige sine lokaler! Neste åpning vil da etter planen bli av lokalene til Drammen og Omegn Geologiske Forening.
Etter en minikonsert av dyktige Solberg Musikkorps, var det – som seg hør og bør – også gaveutdeling. Fra Nedre Eiker kommune ble et eksemplar av den nye Eikerbenken overrakt av ordfører Rolf Bergersen, og fra Eiker Arkiv ble det gitt en drikkefontene som i sin tid var plassert på den gamle Solberg skole, og som mange av de frammøtte nikket gjenkjennende til! Også av stiftelsens formann som kunne fortelle at han husket denne godt, og han hadde slett ikke benyttet den kun til tørsteslukking…
Ordfører Rolf ble også hedret. For sin innsats i forbindelse med opprettelsen av Stiftelsen Verkstedet fikk han av stiftelsen et portrett av seg selv, utført av styremedlem Anna Brita Bakken som også sto for overrekkelsen.

Så var det klart for den offisielle åpninga. Som tradisjonen tilsier, ble den høytidelige handlingen utført av ordføreren, som med stø hånd klippet over det røde bånd, og deretter startet den «underholdende» del av kvelden.
Denne ble besørget av ei sangglad og sprudlende minigospelgruppe fra Mjøndalen kirke, det «hotte» og meget talentfulle ungdomsbandet Nødblues samt Finn Kroghs jazzband som fikk det til å svinge skikkelig!

Kveldens hovedattraksjon var Solbergspelet, forfattet av Reidar Lund etter en ide av Tore Wilthil, regissert av Rolf Ødegaard og første gang oppført i samfunnshuset i Mjøndalen våren 2003.
Den gamle Vevstua til Solberg Spinneri var en flott og riktig ramme rundt forestillingen, – det å kunne ha framføringen utendørs var et pré da man da tok i bruk de muligheter arenaen bød på: Gamle Svarten in natura ble en del av forestillingen, likeledes den gamle bakerbilen, skinnende gul og flott. Likeledes ble bygningens to etasjer virkningsfullt utnyttet i to fine vindusscener.
Ca 200 personer overvar denne utendørs forstillingen i den fine og varme lørdagskvelden, – noen færre søndagskvelden, men da var det også noe kjøligere og værmeldingen hadde spådd regn – som heldigvis ikke kom før helt på slutten av forestillingen…

Anna Brita Bakken holdt salgssutstilling i nyoppussede og flotte lokaler i Vevstuas kjeller.

Alt fra tidlig på ettermiddagene kunne publikum ta seg en runde i den nyoppussede og flotte kjelleren i Vevstua for å nyte billedkunstneren Anna Brita Bakkens malerier i et lokale meget godt egnet for kunstutstillng. I første etasje kunne man beskue Irene Moens fotokunst samt Eiker Arkivs fotoutstilling om musikklivet i Eiker gjennom hundre år, og ute ved Galleri Cerama satt keramikeren Ali Pourin og tilbød små og store interesserte lynkurs i leirkunstens mystikk. Inne i garasjen sto til skue og salg keramikerens egne produkter.

Imidlertid var det ikke bare åndelig føde man bød på denne siste helgen i august; fra kjøkkenet i Vevstua snek en liflig duft av nystekte vafler og kaker seg ut i kvelden, og på terrassen kunne man innta både fast og flytende i sommerkvelden. Noen lot seg inspirere av kveldens kulturelle atmosfære, og fablet om hva disse omgivelsene kan by på av muligheter framover. Hva med jazz-, vise- og blueskvelder for et voksent publikum med mulighet for å svinge seg litt? Eventyrstunder for barn i hagen i tussmørket?
Egne temakvelder for barn og ungdom i samarbeid med Geologiklubben og modelljernbaneklubben? Mulighetene er mange…

Irene Moen som holdt fotoutstilling i 1. etasje.

Barnegospelgruppa fra Mjøndalen i full utfoldelse.

Ungdomsorkesteret Nødblues som spiller jazz, – blues kun til nød!

Vindusscenen i Solbergspelet.