Print Friendly, PDF & Email

17. mai på Knabben!

Tekst: Frode Caspersen.

«De skyldige» i 2003. F.v.:Eivind Laukvik, Anne Cathrine Holta, Rune Stubberud Larsen og Lene Gruer. Foto: Frode Caspersen.

 

De fleste eikværinger har fått med seg pyntingen av Knabben med det norske flagget på nasjonaldagen, men ikke alle vet hvem som står bak dette artige innslaget.
Første gang det skjedde var i 1995. Så fulgte noen år uten flagg og mange trodde dette var et engangspåfunn, men så dukket det jamen opp igjen i 2003! Undertegnede som tilfeldigvis var ute og ruslet uten å ha noe bestemt mål i sikte, fikk øye på flagget som pyntet fjellsiden denne Herrens morgen 17. mai 2003. Dette er lokalhistorie på høyt plan, tenkte jeg og «de skyldige» må få sin presentasjon!!
Og oppe på toppen møtte jeg dem – en trivelig gjeng fra Drammen Klatreklubb iført det beste til faget henhørende sikkerhetsutstyr. De var ankommet dagen før for å være klar for – skal vi kalle det «flaggfiringen» – tidlig neste morgen. Noen spesielt vanskelig oppgave ville de ikke være med på at dette var. Dette var en kosetur med fokus på sosialt samvær. Jeg ble også forsikret om at dette nå skulle bli en årviss foreteelse og det er i alle fall ikke vi i Nedre Eiker lei oss for!

2004:

Så opprant 17. mai, og jammen var ikke flagget på plass i fjellet kl. 08.00! En ivrig gjeng fra klatreklubben hadde igjen overnatta fra dagen før, og sørget for at solbergelvingene igjen fikk et flott skue på nasjonaldagen! Takk!

Klatreklubben forbereder firingen av flagget 17. mai 2004. Foto: Rune Larsen.

Eivind Laukvik fester flagget i fjellveggen. Foto: Rune Larsen.