Print Friendly, PDF & Email

Birgit Lise (Bibbi) Askestad, billedkunstner

Tekst og foto : Anne Gallefos Wollertsen
Oppdatert 3. august 2017

 

 

Birgit Lise (Bibbi) Askestad, tidligere bosatt i Solbergelva, fra 2013 etablert med eget verkstedgalleri i Bugtegaten i Holmsbu.

Billedkunstner, maler i hovedsak landskap- og landskapsfragmenter i pastell og akrylteknikk som ikke er stedsspesifikke.
Birgit var «hobbymaler» fra ca. 1993, og i flere år aktiv i Nedre Eiker Malerklubb, tok da flere malerkurs. Gikk på Drammen Kunstskole i tre år fra 1997, elev av Ingvar Gundersen.
Debuterte våren 2000 med utstilling på Solberg Spinneri sammen med Else Kjøsterud. 

 

 

 

Collage fra 2017

Sommerutstilling 2017

Birgit Lise (Bibbi) malte i starten mest figurativt. men behersker også andre stilarter.

 

 

Birgit Lise Askestad

 

Fikk kunstnerstipend fra Nedre Eiker kommune – Barbara Vogler og Gudbrand Mos Stipendfond – i 2000. Elev ved Asker Kunstskole fra høsten 2000, en to-årig kunstskole med mål å bringe elevene inn på høyere kunstutdanning. Har videre Bacherlor i design og håndverksfag fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Er medlem av Tegnerforbundet, Buskerud bildende kunstnere og Samisk kunstnerforbund. Ble i juni 2017 tildelt Dan Anviks minnepris sammen med Katharina Zahl Fagervik.

Birgit Askestad underviser i pastell- og akrylteknikk, og galleriet tar i mot grupper til omvisning og kreative avbrekk. Samarbeider med Holmsbu Bad, Holmsbustuene og Holmsbu billedgalleri.

Hjemmeside.

Facebook 

 

 

 

Birgit Lise (Bibbi) i da hun hadde atelier i Solbergelva