Print Friendly, PDF & Email

«Blues for Vesle-Sverige» av Stein Andersen

Oppvekst i Vestfossen på 50-tallet

Tekst/foto : Bent Ek
26.11.2006

Lørdag 25.november var det boklansering i Vestfossen. Stein Andersen har skrevet om sin oppvekst i «Vesle-Sverige» fra 1946 til 1960. Han tar deg med «til hoppbakker, til jungelen ved Betelbekken, til Fredfossfjellet, det lokale Mount Everest, til kinobesøk på «Huset», på skolevei til Røkebergskolen, der underlige ting kunne skje og skjedde. Stein tar deg også med til en verden av utforskende, leikende guttunger, en verden uten dataspill, mobiltelefon og knapt TV, til en verden som var full av små og store hemmeligheter som måtte utforskes» – for å sitere det som utgiveren, Heia Vestfossen Lokalhistorisk Forlag, skriver om boka.

Boka er en hyllest til gamle naboer, og den lokale kinoen, til Vestfossens arbeiderbefolkning og til ungdomsidealer fra Donald Duck til Doris Day. Historiene er illustrert med gamle fotografier, avisannonser, og ikke minst med tegninger signert Nils Kr. Gurrik. Det er ei bok full av humor og nostalgi – absolutt verd å lese for alle som er interessert i Vestfossen eller i 1950-tallet!

Boka selges i Akademika Bokhandel og Eiker Papirhandel i Hokksund, samt Fossesholm Herregård, Shoddyhuset, Kristensen Kiosk & Video og Prix i Vestfossen.

Les mer om Vesle-Sverige i Eiker Leksikon.

 

«Blues for Vesle-Sverige» ble lansert på Shoddyhuset i Fredfoss Kulturpark, der forfatteren leste høyt og signerte bøker. Stein Andersen har tidligere skrevet dikt, skuespill, noveller og ungdomsromaner, og han gir ut «Minnebok for Vestfossen», som kommer for tiende gang i år.