des
12
tor
FORELDREKAFÉ
des 12@11:00-13:00
FORELDREKAFÉ @ Mjøndalen Bibliotek

Biblioteket er et ypperlig sted å være hvis man er hjemme med baby eller små barn. Tilgjengelig stellerom, god plass til barnevogner, ammekrok og egen lokal- matkafé. Gratis inngang.

Det sto i avisa // Foredrag med Gjermund Glittfjell, Eiker Arkiv
des 12@19:00-21:00
Det sto i avisa // Foredrag med Gjermund Glittfjell, Eiker Arkiv @ Stiftelsen Verkstedet

Gjermund Glittfjell fra Eiker Arkiv roter i arkivet og drar frem
interessante og humoristiske utsnitt fra lokalavisen.

Inngang 100 kr. Smia Pub er åpen. Dørene åpner kl. 18.00.

des
13
fre
JULETRADISJONER
des 13@12:00-13:00
JULETRADISJONER @ Mjøndalen Bibliotek

FOREDRAG MED HERLEIK BAKLID

Jula er vår største årshøgtid. Vi kan følge den helt tilbake til førkristen tid og opp til i dag. Foredraget tar opp hvordan den førkristne julefeiringa var og hva som skjedde med den gjennom kristninga og hvordan julefeiringa var fra slutten av 1700-tallet og på 1800-tallet. Videre tar foredraget opp jula som orakeltid – hvilke varsler ble tatt og hvorfor, og hvilke overnaturlige vesener sto man ovenfor. Dessuten stilles spørsmål om hvor gammel skikkene med juletre og julegaver er. Gratis inngang.

des
14
lør
KLOVNEN KNUT
des 14@14:00-15:00
KLOVNEN KNUT @ Mjøndalen Birbliotek

Nisse-Knut er nok i sitt ess når han sitter i nissegubbekubbestolen og har samlet barna til Nissestund med nissetryll og juletull, men også historier, sang, lirekasse og buktaling med Nisse-Nils – verdens eldste baby. Et samarbeid med Folkeakademiet Nedre Eiker. Inngang barn og voksne kr 50. Passer for barn fra 3 år.