Print Friendly, PDF & Email

Eiker Arkivs første bidrag til «Digitalt fortalt»

HVA ER ET KULTURMINNE?
Tekst og foto: Bent Ek
14.03.2009

 

«Digitalt fortalt» er ett av de nasjonale prosjektene i forbindelse med Kulturminneåret 2009. Det er nært knyttet til «Kulturminneløypa» på den måten at de kulturminnene som er med i løypene kan presenteres nærmere i «Digitalt fortalt». Det er rett og slett en digital presentasjon med lyd og bilder: video, stillbilder, kommentarer, musikk o.s.v., slik at kulturminnene blir presentert på en levende måte.

Eiker Arkiv kommer til å knytte opp slike presentasjoner mot de lokale kulturminneløypene og mot Kulturminneregisteret og «Månedens kulturminne». Vårt første bidrag er imidlertid en liten bildekavalkade fra Gamle-Hokksund og Dynge, der vi stiller spørsmålet: «Hva er et kulturminne?»

Se vårt bidrag til «Digitalt fortalt»

Hva er et kulturminne?

 

På samme måte som «Kulturminneløypa» er «Digitalt fortalt» basert på at alle kan sitte hjemme og lage stoffet på sin egen PC og legge dem ut på internettet. Vi oppfordrer alle til å lage digitale fortellinger om sine kulturminner – enten det er bygninger, gjenstander, steder eller immaterielle kulturminner. Hvis du legger ut noe fra Øvre- eller Nedre Eiker, kan du gjerne sende oss et tips (post@eikerarkiv.no), så bidrar vi til å skape litt blest rundt publiseringen.