Print Friendly, PDF & Email

Dr. Kamstrup på Killingrud og fru Marens barn – del fire

Tekst: Gjermund Glittfjell.
Foto og tilrettelegging: Anne Gallefos Wollertsen NE
31.03.2011

Jenny S. Kamstrup, ca 1880-90. Antagelig på Killingrud. Foto fra Kamstrups album ved Kari Vogt/Eiker Arkiv.

 

Jenny Vogt med barna Siri, Hermann og Ingeborg. Foto fra Kamstrups album ved Kari Vogt/Eiker Arkiv.

 

Boga på Killingrud. (Borghild Kamstrup). Foto fra Kamstrups album ved Kari Vogt/Eiker Arkiv.

Etter at dr. Kamstrup hadde etablert seg på Killingrud i Solbergelva skulle barneflokken øke betraktelig. Fem av i alt åtte barn ble født på godset, og alle barna har på hver sin måte en historie å fortelle. Vi har laget en kronologisk rekkefølge over Maren og Theodors arvinger. I denne bolken kan du lese om barn nummer syv og åtte.

Jenny Sofie Kamstrup ble født 4. august 1870 på Killingrud i Nedre Eiker. Hun giftet seg med Nils Anton Vogt den 30. april 1896 på Nedre Eiker.
Ekteparet bosatte seg i Fredrikstad, hvor Vogt drev som privatpraktiserende lege. Vogt fikk Kongens Fortjenestemedlaje i gull og gullmedalje fra Den Norske Nasjonalforening mot tuberkulose. Dette for hans innsats i kampen mot tuberkulose i Fredrikstadområdet.
Ekteparet får fem barn; Siri, Peter Herman, Ingeborg, Hans og Erik Theodor.

Anton Vogt som seierherre, antagelig på Killingrud. Med tre av barna. Foto fra Kamstrups album ved Kari Vogt/Eiker Arkiv.

Borghild Kamstrup er Erik T. Kamstrup og Maren Tanbergs siste barn. Hun ble født 28. april 1872 på Killingrud, Nedre Eiker. Borghild forble ugift, og hun bosatte seg i Oslo hvor hun utdannet seg som sykegymnast. Hun drev syke- og massasjeinstitutt i Oslo i mange år.
Borghild bodde hele sitt liv sammen med sin mor Maren og søstrene Antoinette, Margrethe og Kitty i Oscarsgate 80 i Oslo etter at de flyttet fra Killingrud ca. 1910. Oscars gate 80 ble et hjem med kunst og kultur i høysetet – her kunne hvem som helst i familien «ta inn» og nyte av damenes gjestfrihet.

Borghild (Boga) Kamstrup. Foto fra Kamstrups album ved Kari Vogt/Eiker Arkiv.