Print Friendly, PDF & Email

Et livsverk på Gulden

Tekst: Anne Gallefos Wollertsen. NE
Foto/Video: Frode Caspersen. NE
30.01.2017 

Barbara Vogler

Anne Stine og  Anders Eidstein Dahl på hhv cello og flygel

 

 

Lørdag 28. januar ble en høytids- og merkedag på Gulden Kunstverk på Steinberg.
Billedkunstner Barbara Vogler inviterte i anledning sin 80-års dag til en separatutstilling bestående av 88 verk fra et langt kunstnerliv.

Flere hundre kunstinteresserte mennesker møtte lørdag opp for å hylle den anerkjente og betydelige kunstneren, og ta del i hennes verden; billedverker utført med pastell og blyant og med en imponerende detaljrikdom. Hennes store inspirasjonskilde er etter hennes eget utsagn naturen; på ensomme vandringer ser hun det store i det små, det uendelige i det endelige og det evige i det forgjengelige.

Fra kunstnerhulen på den gamle skolen på Horne har gallerieier Walter Welo og Barbara Vogler hentet fram godbiter fra opptil 30 år tilbake og framover. Welo strippet – etter noe skepsis fra kunstnerens side – bildene for glass og rammer, og resultatet er fantastisk mot de hvite veggene på Gulden. Hvert bilde trer tydelig fram i all sin detaljrikdom. Og kunstneren selv applauderer – bildene fikk «nytt liv».

Vogler ble gratulert og hyllet av gallerieier Welo, som fortalte at da han skulle bygge opp sitt galleri  på Steinberg kontaktet Barbara og hennes ektemann Gudbrand Mo for hjelp og ideer. Kunstneren selv holdt en nydelig tale som gjenspeilet kunstnerens beskjedenhet og overraskelse over at det i det hele tatt ble en utstilling, og ikke minst takknemlighet overfor gallerieieren som denne gangen ikke tenkte seg lenge om før han ga grønt lys.

Nedre Eikers ordfører Bent Inge Bye hilste fra det offentlige, og trakk fram sin glede over daglig å kunne beundre Voglers utsmykking i Samfunnshuset i Mjøndalen. Vi noterte oss også et utall andre hyggelige gaveoverrekkelser og hilsener.

 

Anne Stine og  Anders Eidstein Dahl på hhv cello og flygel sto for det musikalske innslaget med nydelige tolkninger av klassiske verk som nærmest satte et lydhørt publikum i transe.
Deretter var det duket for vandring gjennom «en kvinnealders» kunstneriske virksomhet.
Og det gledet sikkert både kunstneren og gallerieier at man etter vernissasjen kunne notere seg flere røde lapper ved bildene. Dette er en unik anledning til å sikre seg verk fra eikerkunstnerens betydelige produksjon. Utstillingen er åpen til 19. februar.
 
I montasjen under kan du se klipp fra åpningen. Klippet inneholder også musikkstykket «Svanen» av Camille Saint-Saëns, nydelig fremført av Anne Stine og Anders Eidstein Dahl.

 

Halvt eple i ring

Knuter av røtter