Print Friendly, PDF & Email

Kulturminnerådet deltok på markedsdag på Fiskum

Søndag 15.september/KULTURHISTORIE PÅ EIKER I 2013

Øvre Eiker Kulturminneråd med leder Nils Petter Hobbelstad i spissen stilte opp og informerte om Fiskums spennende historie gjennom 12.000 år

Fiskum grendeutvalg sto i spissen for den første markedsdagen i Anfindshølen – bygdas nye samlingssted. Øvre Eiker Kultrrminneråd var spesielt invitert for å presenterer Fiskums historie. Spesielt den aller eldste historien var i fokus – det er jo bare fire år siden en av landets aller eldste boplasser, datert til 9.700 f.Kr., ble avdekket bare noen hundre meter fra Anfindshølen. Replikaen av Fiskumøksa fra yngre steinalder ble også vist fram, og en liten mini-utstilling presenterte historien helt fram til framveksten av tettstedet Darbu, som har foregått i løpet av de siste hundre årene.

Bygdas frivillige foreninger og lokale matprodusenter stilte opp i Anfindshølen for å vise hva Fiskum har å by på. Her fikk en både kjøpt kaffe og vafler og frukt, grønnsaker og andre gårdsprodukter. Dessuten var det korpsmusikk, korsang, teater, leikarring, leiker for barna.

Les Kulturminnerådets presentasjon av Fiskums historie:
(klikk på bildene for større utgave)

De første menneskene på Eiker

Fiskumøksa – ei stridsløks fra yngre jernalder

Bronsealder og jernalder på Bollerud

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu…

Fiskum – gård, tingsted og kirkesogn

Ferdsel og industri langs Fiskumelva

Fiskumvannet og Eikeren

Tettstedet Darbu