Print Friendly, PDF & Email

Grete Aurdal, porselensmaler

Tekst og foto: Anne Gallefos Wollertsen

grete aurdal

Borgestad Flisemaleri
Eknesveien 26
3055 Krokstadelva

 

 

Grete Aurdal, Krokstadelva
Dekoratør av keramikkfliser / billedkunstner, Borgestad Flisemaleri, Eknesveien 26, 3055 Krokstadelva
Tlf.: 32 27 38 63 / 95 10 60 53

Startet med porselensmaling i 1977 på hobbybasis, har siden holdt kurs i porselensmaling, kurvmaling, dekorasjoner og silkemaling for friundervisningen i mange år.
Arbeidet med flisemaling fra ca. 1991.
Oppsøker naturen for fotografering av dyr og landskap som grunnlag for motivet/arbeidstegning. Tar imot oppdrag som eksempelvis dekorering av kjøkken og bad samt interiørdetaljer. Utgangspunkt kan være et tapet eller en gardin, går så inn og henter ut en detalj fra dette og maler fliser i samme motiv, eller finner noe som passer til.
Samarbeider med to fliseimportører som formidler oppdrag.
Flislegger også bord og serveringsbrett, og benytter fliser som malerier. Maler også oljemalerier, eksempelvis etter fotos, tar imot bestillinger.
Ønsker etter hvert å utvikle låven på Borgestad til et senter for utstillinger og andre kulturaktiviteter, samt ta imot mindre selskaper.
Grete Aurdal hadde stand under Solberg-festivalen i juni 2000 og to utstillinger i samarbeid med andre kunstnere i adventstiden i 2000, samt utstilling av oljemalerier, akvareller, flisemalerier og husflidsprodukter i Påsken 2001.