Print Friendly, PDF & Email

Håvard Svendsrud i Kåre Korneliussens fotspor

Festkonsert på Fossesholm 25.august
Tekst: Bent Ek
12.08.2013

I mai 2013 overtok Håvard Svendsrud plateselskapet AKSENT, som opprinnelig ble etablert av Kåre Korneliussen i 1965. CD’en «Danser i gammel stil», der Svendsrud spiller komposisjoner av Korneliussens, er den første utgivelsen etter at den nye eieren overtok. Mer om dette finnes på facebook.

 

 

Nå kommer en ny CD med musikk som er komponert av trekkspill-legenden Kåre Korneliussen (1916-1980) fra Nedre Eiker. Platen lanseres på Fossesholm Herregård søndag 25. august kl. 18. Publikum kan vente seg en annerledes og spennende konsert med mange engasjerte musikere i sving på scenen. I programmet fremfører Håvard Svendsruds Kvartett blant annet musikk av Kåre Korneliussen. Det blir også kulturinnslag ved Sysle blandede kor og Eiker Spellemannslag. Eldar Steen gir dessuten et historisk tilbakeblikk på Kåre Korneliussens liv.

Trekkspilleren Håvard Svendsrud (39) fra Modum/Oslo er kjent som en allsidig musiker som med trekkspillet har beveget seg innen mange forskjellige sjangere. Sommeren 2013 blir intet unntak i så måte. I juni skal han delta på en musikkfestival i Italia som akkompagnatør for Det Norske Sjømannskor. I juli spiller han blant annet solokonserter med klassisk musikk i Norge og Tyskland. Det store høydepunktet blir likevel lanseringen av CD-en på Fossesholm. Denne konserten blir også en markering av at Svendsrud har overtatt driften av Korneliussens plateselskap Aksent. Den kommende CD-en inneholder 16 gammeldanskomposisjoner og er historisk på den måten at den er første CD utgitt på Aksent etter at Svendsrud tok over driften.

Platen er spilt av Håvard Svendsrud og hans medmusikere på kontrabass, gitar og fiolin. Innspillingen er gjort hos Jan Erik Kongshaug i Rainbow studio i Oslo tidligere i år. Konserten passer for alle – både de som kommer for å mimre og få et gjenhør med Korneliussens komposisjoner, og for de som ønsker å bli kjent med en kulturpersonlighet fra vår nære fortid. En smakebit på musikken finner du på YOUTUBE.

Det blir salg av rømmegrøt fra kl. 17.00. I pausen blir det anledning til å kjøpe kaffe og noe lite å bite i.
Det blir CD-salg, så husk kontanter. Inngang: 150,-.

Fossesholm Herregård blir en flott ramme rundt konserten, som starter kl.18 søndag 25.august. Lokale aktører er Eiker Spellemannslag, Sysle blandede kor og Eldar Steen, som skal fortelle om eikværingen Kåre Korneliussen.

MEDVIRKENDE PÅ FOSSESHOLM:

Håvard Svendsrud, trekkspill og konferansier
Stein Medby, gitar – lektor ved Kongsbakken vgs. i Tromsø, frilansmusiker
André Orvik, fiolin – alternerende konsertmester i Oslo Filharmoniske orkester
Kay Hartvigsen, kontrabass – fast musiker i Riksteateret
Eldar Steen, historiker
Sysle blandede kor
Eiker Spellemannslag

For de som vil oppleve mer av Håvard Svendsrud og Kåre Korneliussen, kan vi også anbefale to andre arrangementer i forbindelse med lanseringen av den nye CD’en:

Fredag 23/8 kl.13-15 på Nasjonalbiblioteket i Oslo (Henrik Ibsens gate 10): Introduksjon til «Kåre Korneliussen-samlingen», med utstilling og seminar. Foredrag og levende trekkspillmusikk ved Håvard Svendsrud.

Lørdag 24/8 i Platekompaniet, Magasinet kjøpesenter i Drammen (Nedre Storgate 6): Platesignering og minikonsert ved Håvard Svendsrud.