Print Friendly, PDF & Email

Krokstad Storband 30 år i 2006

Tekst: Anne Gallefos Wollertsen NE
Foto: Magne Grønvold NE
30.10.2006

Konserten i Folkets Hus i Krokstadelva.

Ungdommene i Bajazz slo nesten pusten ut av publikum!

Bjørn Sannerhaugen starta Krokstad Storband for 30 år siden. Her holder han tale under festmiddagen.

Visste du at Nedre Eiker har sitt eget flotte storband?
Joda, bandet ble stifta av Bjørn Sannerhaugen for 30 år siden, og har hatt over 300 spilleoppdrag, – de fleste av dem i løpet av de siste åra.

Jubiléet ble feiret 21. og 22. oktober med konserter i Folkets Hus i Krokstadelva. Begge dager var det stort frammøte og minst like stor stemning, og publikum fikk høre et bredt spekter av god-låter, også med innslag av kvinnelig vokal ved bandets egen faste sanger Lise Mette Lindland samt «innleid» vokalist Vibeke Lunden.
Med seg hadde bandet også gjesteopptrederne Bajzz, – ei gruppe på fem unge menn i alder 17 til 20 år, som alle har sine røtter i skolemusikk-korps i Eiker. Gruppa framførte forrykende låter som nesten slo pusten ut av publikum, og vi fikke se og høre antagelig Norges tøffeste tuba, – dyp lilla i fargen! Gutta tar gjerne spilleoppdrag, forteller Christoffer T. Nilsen i Bajazz.

Kroktstad Storband legger vekt på at de ikke spiller jazz, men ekte storbandmusikk, og har en besetning på 17 forskjellige stemmer.
På reportoiret står ikke mindre enn 400 forskjellige låter, og de spiller under oppdrag alt fra polonaise og slow dansemusikk til hypermoderne rytmer, forteller Erik Mathiassen som spiller trompet i bandet.
Under konserten imponerte bandet med flere svært gode solo-partier på forskjellige instrumenter, og er du ute etter fengende gode toner, er det bare å ta kontakt med dirigent Trond Nilsen, som har ledet bandet de siste 23 åra, og som er en tusenkunstner av de sjeldne.

Lørdag kveld etter konserten var det festmiddag for bandet med respektive, Bajazz samt andre innbudte på Bøndenes Hus i Mjøndalen. Som seg hør og bør var det taler både av mannen som startet det hele, Bjørn Sannerhaugen, samt dirigent Trond Nilsen og et par andre i bandet. Lovordene var mange og gode, og det er tydelig at bandet storkoser seg sammen. Mange av musikerne har spilt i bandet i over 20 år!
Kveldens toast-master var Erik Mathiassen, som bandt det hele sammen på en fin måte.

Lise Mette Lindland, bandets faste vokalist, taler under middagen flankert av Bjørn Sannerhaugen og dirigent Trond Nilsen.