Print Friendly, PDF & Email

Lysløypa i Solbergåsen oppgradert

Tekst og foto: Frode Caspersen

02.02.2018

 
 

Vel rigget, og klare til dyst. Fra venstre: Elias Smith, Milan Radakovic, Syver Lier Jensen, Thomas Flater, Sebastian Dahle

 

 

 

 

Gammel belysning

 


 

Ny LED belysning

 

Lysløypa har fått ny belysning

Det var et trist syn som møtte brukere av den populære «800-metern» i Solbergåsen forsommeren 2017. Stolpene som holdt lysarmaturene, viste tydelige alderdomstegn. Noen hang over på siden og et par stykker hadde knekt omtrent på midten med den følge at kabelen også ble liggende faretruende nær bakken. Årsaken til brekkasjen var tydelig. Stolpene hadde begynt å råtne innefra, noe som i stigende grad begynte og interessere hakkespettene i området. Særlig var flaggspettene aktive, men også svartspetten kunne ses ivrig på leiting etter «knask» i den råtnende kjerneveden.

En midlertidig utbedring ble foretatt, i alle fall slik at kabelen kom opp fra bakkenivå igjen, og flunkende nye stolper ble kjørt fram og lagt langs veien. 

 Arbeidet med stolpene fortsatte i desember, og i januar var det tid for montering av nye moderne 20 Watt lysdiodearmaturer til erstatning for de gamle 125W kvikksølvdamplampene. Det er firmaet «Anleggselektro» som har hatt ansvaret for utbedringen.

 
 
Ikke alle stolpene har fått ny belysning

Ser en godt etter, vil en kunne finne en og annen stolpe med de gamle lampene. Rundt 5% er satt på vent, da disse ble vurdert så dårlige at det av sikkerhetshensyn var uforsvarlig å klatre i dem. 

Arbeidslaget besto av fem mann, og arbeidsfordelingen var slik: Fire mann i stolpene og en på bakken. 

 

(Klikk på bildene for større utgave)