Print Friendly, PDF & Email

Fiskum Middelalderdager

Søndag 8.august – søndag 15.august 2010:

Fjorårets middelalderarrangement i forbindelse med olsokgudstjenesten i Fiskum gamle kirke var et så populært tiltak at Kulturseksjonen bestemte seg for å følge opp også i 2010, i samarbeid med Menighetsrådet, Stiftelsen Fiskum gamle kirke, Fiskum grendeutvalg og lokale lag og foreninger. I år er programmet utvidet, slik at en hel uke sto i middelalderens tegn på Fiskum. Det startet med middelaldervandring søndag 8.august, fortsatte med en kveldskonsert med den profesjonelle middelaldertrioen «Vox Antiqua» torsdag 12.august og ble avsluttet med en stor familiedag søndag 15.august, blant annet med framføring av middelalderteater av Fiskum Barne- og Ungdomsteater, middelalderleir, god mat fra grillen og flott vær. Også i år ble middelalderarrangementet på Fiskum svært vellykket.

Middelaldervandring søndag 8.august

Middelalderuka på Fiskum startet med en historisk vandring i traktene rundt gamlekirken, en søndag ettermiddag i strålende vær..

Knut Lande (til venstre) var veiviser. Her er det stopp ved vadestedet der den eldgamle ferdselsveien mellom Eiker og Sandsvær har krysset Fiskumelva.

Reidun Bollerud (til venstre) og Sissel Ek (til høyre) fant underveis nyttevekster i naturen som de fortalte om.

Kvelden ble avsluttet med et foredrag inne i kirken av Eldar Steen, som tok for seg historie og sagn fra Eikers middelalder. Blant annet hadde han med seg rester av en gammel kirkestol fra Haug kirke.

Konsert med Vox Antiqua torsdag 12.august

Sangeren Maria Zlatanou, Vegard Lund på lutt og Anna Helgadottir på fele danner trioen Vox Antiqua. I Fiskum gamle kirke framførte de «Cantigues de Sancta Maria» – katalanske Mariasanger fra middelalderen.

Middelalderfest på kirkebakken søndag 15.august

Arrangementet startet med en forestilling om de første menneskene – Eva og Adam – inne i kirken.

Fiskum Banre-og Ungdomsteater fulgte opp med en forestilling ute på kirkebakken med musikk, dans og gjøgling i ekte middelalderstil.

Farving av tøyer ved hjelp av naturens egne farver vakte interesse hos mange av de frammøtte

Ole Hagen Flesakers hjemmelagde svarvestol var også et populært. Publikum fikk selv prøve tredreiing på tradisjonelt vis.

Den lille middelalderleiren var sentrum for arrangementet.

Denne helgen kunne en både voksne riddere og små væpnere på Fiskum

Små og store fikk både se på og prøve rustning og våpen.

 

Den nye kjøkkensjefen på Buskerud Folkehøgskole sto for matserveringen.

 

 

Martin fra biblioteket hadde tatt med seg bøker om vikingtid og middelalder.

Ute på den idylliske Presteøya var det historisk rebusløp.

Det ble gitt opplæring i skyting med pil og bue.

Utsikt fra kirken mot Fiskumvannet.