Print Friendly, PDF & Email

Milskilt plassert ved Solberg Spinneri

Tekst og foto: Anne Gallefos Wollertsen NE
20.11.2006

Da han gikk av som samferdselsminister, ble tidligere stortingsrepresentant, statsråd og fylkesmann Ragnar Christiansen fra Solbergelva spurt om hva han ønsket seg som «avskjedsgave». Christiansen hadde et svært godt – og ikke minst originalt – svar på dette: Milskiltet som tidligere sto i Buskerudveien, nesten nede ved grensa mot Drammen, kunne han tenke seg!
Og slik ble det.
I mange år visste ikke noen andre hvor milskiltet var blitt av. Men en dag var lederen av Eiker Arkiv i Nedre Eiker på et besøk hjemme hos Ragnar Christiansen, og oppdaget da milskiltet på peishylla.
Eiker Arkiv synes det kunne være hyggelig om skiltet fremdeles var synlig for folk flest – ute langs en gammel vei – og fikk derfor laget en kopi på Ulefoss jernverk i august 2006.
Skiltet ble satt opp ved den gamle steinskulderen vest for Solberg Spinneri, da dette er en av de få veistumpene i Solbergelva som med sin skulder av gamle granittsteiner som «autovern», minner om en gammel ferdselsåre. I tillegg er det laget ett milskilt til som det kan bli aktuelt og sette opp der det opprinnelig stod.