Print Friendly, PDF & Email

Nedre Eiker Røde Kors

Tekst: Trine-Annette Wollertsen
(Januar 2003)
Fotos fra re-åpninga: Anne Gallefos Wollertsen.

Trodde du at Røde Kors «bare» er hjelpekorps og leteaksjoner i Påsken? Ta en titt her, – du blir overrasket over allsidigheten i Nedre Eiker Røde Kors!
Eller som president i Norges Røde kors, Thorvald Stoltenberg, sa under festivitasen i forbindelsen med re-åpningen av det nyrestaurerte Røde Kors-hus i Hagatjernveien i Mjøndalen 5. desember 2002: « Dette korpset er et av landets mest aktive, og det er ikke noe jeg bare sier».
Nedre Eiker Røde Kors blei stifta i 1948, og dagens aktiviteter er svært mangfoldige og spenner over et meget vidt felt.
Vi har bedt et av medlemmene beskrive foreningens arbeidsområder, og Trine-Annette Wollertsen tok i mot utfordringen!

President i Norges Røde Kors, Thorvald Stoltenberg, var tilstede under re-åpninga av Røde Kors huset i Mjøndalen. Han gav uttrykk for at det var en stor glede å besøke et så aktivt lag, og at Nedre Eiker Røde Kors var godt kjent på sentralt hold for sin gode drift og mangfoldige aktiviteter.

Thorvald Stoltenberg i ivrig samtale med leder av Nedre Eiker Røde Kors, Hege Kylland

Velbekomme!

Presidenten koste seg med bløtkake og brus! Her serveres han av Trine-Annette Wollertsen.

Røde Kors veteranen Kjell var med og stifta Nedre Eiker Røde Kors i 1948. Her overrekkes han T-skjorte med hilsen fra president i Norges Røde Kors, Thorvald Stoltenberg, under re-åpninga av Røde Kors huset i Hagatjernsveien i Mjøndalen

Barnas Røde Kors (BARK):
Barnas Røde Kors er en aktivitetsgruppe for barn i alderen 1. – 5. klasse. Gruppen samles på Røde Kors Huset annen hver tirsdag fra kl. 18.00 – 19.00. Aktivitetene varierer, og barna får i høy grad være med å bestemme selv hva som skal skje. På innedager går det mye i tegning og å spille spill. Ofte er gruppen også ute, uansett årstid. Da går de tur, aker, griller pølser og masse annet spennende.
Bli med da vel – det er gøy!
Kontakt Merete på tlf. 91713141 hvis du har spørsmål eller har lyst til å være med!

Møteplass for Ungdom:
Møteplass for ungdom er et tilbud til ungdom fra 13 år ( +/- ) og oppover. Vi samles på Røde Kors Huset annen hver tirsdag fra kl. 18.00 til 20.00. Her høres det på musikk, bruker Internett, leser aviser, spiller spill og det blir alltid servert noe å drikke og noen ganger også noe å spise. Det hender også at vi drar på turer f.eks Kino, bowling, GoCart, hyttetur eller lignende.
HAR DU KANSKJE NYE IDEER DU VIL HA HJELP TIL Å UTFØRE???
Kontakt Kjersti på tlf. 98651902 hvis du har spørsmål eller har lyst til å være med!

Hjelpekorpsets Juniorgruppe:
Juniorgruppa i Hjelpekorpset er for deg som er ungdom og interessert i å være aktiv med førstehjelp, ettersøkning og redning. Hjelpekorpsets oppdrag starter der veien slutter!
Alle mellom 13 og 17 år er velkommen på Røde Kors Huset, hver onsdag fra kl. 18.00 – 19.30.
Kontakt Ole Kristian på 98695599 hvis du har spørsmål eller har lyst til å være med!

Spennende Ferie:
Kunne du tenke deg å være foreldreerstatter???
Spennende Ferie er et tilbud til ungdom fra 6.-10. klasse som kommer fra økonomisk vanskeligstilte hjem. De får anledning til positive aktivitetsfylte ferietilbud gjennom Nedre Eiker Røde Kors. Har du anledning til å være med oss på ferie i en skoleferie???
Kontakt Trine-Annette på 99160321 hvis du har spørsmål eller har lyst til å være med!

Kun for JENTER….
Jentegruppa i Nedre Eiker Røde Kors er for jenter som ønsker å samles og være sammen med litt eldre ungdom/voksne trygge damer. Er du jente/dame over 22 år og kunne tenke deg å bruke litt av din tid på tenåringsjenter som trenger litt ekstra hjelp og støtte i hverdagen? Eller er du ei jente som kunne tenke deg kontakt med Jentegruppa?
Kontakt Heidi på tlf. 90654887 hvis du har spørsmål eller har lyst til å være med!

Internasjonalt arbeid:
Nedre Eiker Røde Kors har en gruppe som jobber med internasjonal forståelse og direkte utenlandshjelp. I år samarbeider vi med Azerbaijan Røde Halvmåne. Vi jobber også med «På Flukt», «Klassens reise» og «Treningsleir mot Vold». Er du over 13 år og har lyst til å engasjere deg eller vite mer?
Kontakt Lina på tlf 99631460 hvis du har spørsmål eller har lyst til å være med!

Foreldre og Barn gruppe:
Dette er treffstedet for deg som er alene med den daglige omsorgen for barna, eller dere er nyinnflyttet til kommunen. Her utveksles erfaringer og barna kan leke sammen. Det blir også arrangert noen turer i løpet av året.
Gruppen treffes 3. hver lørdag og spiser blant annet lunsj sammen.
Kontakt Anita på tlf. 92264877 hvis du har spørsmål eller har lyst til å være med!

Røde Kors Hjelpekorps:
Hjelpekorpset er Nedre Eiker Røde Kors sin beredskapsenhet. Gruppen driver med aktiviteter i skog og mark i tillegg til opplæring i førstehjelp, beredskap og redning.
Hytta på Ulevann i Krokstadelva er i disse sammenhenger flittig i bruk, sommer som vinter! Kom innom da vel! Vi møtes på Røde Kors Huset hver onsdag fra kl. 19.00 og hjelpekorpset tar gjerne imot nye medlemmer!
Kontakt Rune på tlf 90576310 hvis du har spørsmål eller har lyst til å være med

Flyktningeguider:
Flyktninger som blir bosatt i Nedre Eiker Kommune kjenner svært få mennesker når de kommer hit. Vil DU hjelpe dem i gang med sitt «nye» liv? Ved å bidra med noen få timer av din tid pr. uke kan du hjelpe mennesker til å bli kjent i sin egen kommune og du kan hjelpe dem til å forstå sitt nye samfunn på riktig måte. Kanskje driver du alt med en spennende aktivitet/hobby som også en annen kunne ha glede av?
Kontakt Anne-Kristine på tlf. 97548723 hvis du har spørsmål eller har lyst til å være med!

Grip Dagen:
Nedre Eiker Røde Kors ønsker å være med å skape en mer aktiv fritid for funksjonshemmede i Nedre Eiker. Vi engasjerer oss i arrangementer som dagsturer, helgeturer og ukesturer. Ønsker du å vite mer eller engasjere deg for de funskjonshemmede?
Kontakt Hege på tlf. 90858036 hvis du har spørsmål eller har lyst til å være med!

På besøk på barnehjem for funksjonshemmede barn og ungdom i Azerbaijan påsken 2002. Foto: Heidi Solli.

KAN DU STRIKKE?
DISSE BARNA FRYSER!

Fire stykker fra Nedre Eiker Røde Kors var i påsken 2002 ved dette barnehjemmet i Azerbaijan. Her bor det bare funksjonshemmede barn og ungdom. Det er våre og andres gamle og nye klær de har på seg.
Nå har vi satt i gang en STRIKKEKAMPANJE hvor vi håper å få inn 2000 sett med: hjemmestrikkede ullsokker, skjerf, luer og votter/vanter.
Vi trenger sett i alle størrelser og farger – og mønster spiller liten rolle.
Sett i gang og bruk opp reste-garnet ditt!
Kontakt Trine-Annette på 99160321 eller Heidi på 90654887 hvis du har spørsmål eller har lyst til å være med!