Print Friendly, PDF & Email

Nye Killingrud Ungdomsskole i Solbergelva er tatt i bruk

Skoleåpningen

Av Tom-Roald Wollertsen, klasse 9 B, Killingrud ungdomsskole (2001)
Foto : Ørnulf Nordli

Eiendomssjef i Nedre Eiker kommune Brynjar Henriksen ( t.h.) overrekker skolens «nøkkel» til ordfører Rolf Bergersen.

 

Fornøyde «nøkkelpersoner» under åpningen : F.v. Eiendomssjef Brynjar Henriksen, inspektør Grete Bøe Hauger, arkitekt Svein Arne Lerkelund og tidligere rektor Torolf Iveland.

 

På kommunens vegne overrekker ordfører Rolf Bergersen et maleri av kunstneren Ulf Ridang Jakobsen til skolen ved rektor Kristin Huseby.

 

 

Elevene underholder.

Dagen var fredag den 20. september 2001.
Alle hadde att på seg finstasen, til og med elevene. Endelig var skolen ferdig, budsjettet sprakk, men resultatet ble bra !
Den gamle ungdomsskolen kunne ikke sammenlignes med den nye. Veggene sitter fast, gulvene er rette og pultene er faktisk god å sitte på. Dette var noe helt annet, det er nesten sånn at en gleder seg til å gå på skolen !

«Dette er ikke bare en skole, det er en gave til bygda ! » sa ordføreren under åpninga. Han måtte jo være ganske stolt, siden han skulle åpne en så stor ting. Det var kommet en ca. 50 gjester fra kommunen, prosjektledere, byggeledere osv., det var også en del av bygda som ville få med seg denne begivenheten.
Først spilte korpset noen toner, de holdt på en halv time, sånn cirka. Og så taler, selvfølgelig noen taler, det hører jo med til sånt, pluss gaver og blomster til de som hadde gjort noe for skolen.
Ordføreren mottok nøkkelen som det sto inngravert «Killingrud ungdomsskole» også datoen på. Og som den kreative skolen vi har, så hadde de plantet et tre som symboliserer vekst og utvikling på flere «grener».
Ordføreren tok med seg noen elever som skulle hjelpe ham med å klippe over båndet. Han sa noen fine ord, også sjupp ! var skolen offisielt åpnet.

Vi, noen av elevene, hadde hjulpet til med å sette fram stoler og rigge scene, for underholdning manglet det ikke på. Da åpninga var ferdig, gikk alle sammen inn i gymsalen hvor de inviterte skulle spise etter hvert, og underholdning og taler skulle foregå.
Danser, sketsjer og «skolens stolthet», bandet » No comment», underholt, og det ble vellykket.
Så var det talene og gavene igjen, skolen fikk bl a et bilde, som selvfølgelig var symbolsk.
Og som den dikter han er, måtte Rolf Bergersen ta ett av sine praktfulle dikt om de fire årstidene i bygda. Det var han ikke alene om, for det var flere som framførte dikt. Det er godt at noen tør sånt.
Da tiden i gymsalen var ferdig, fikk elevene beskjed om å gå til basene og bli fora på pølser. Ikke nok til å bli mett av, men det smakte godt etter fire timer med prat, prat og moro.
Dagen etter var det åpen dag. Dan ble minst like vellykket som den forrige, altså åpningsdagen.
Alle var fornøyd, lærere som elever, men mest lærerne kanskje, som endelig var ferdig med overflyttingen fra det falleferdige til det som man håper skal stå i minst hundre år !

 

 

På «basene» vanket det pølser og brus på elevene.