Print Friendly, PDF & Email

Nyttårskonserten – første arrangement i Nedre Eikers kommunejubileum

Tekst: Anne Gallefos Wollertsen NE
17.01.2010

Dansekompaniet Komma presenterte et innslag der det ble stilt spørsmål om folks store fascinasjon for TV-apparatet, som ser ut til å legge beslag på stadig mer tid… FOTO: Bjørn Erik Nebell

 

“Herrer med høy C” består av (f.v.) Ole Bolås, Knut Harald Sommerfeldt og Jan Kristian Hverven. FOTO: Bjørn Erik Nebell

Celtic Inspiration Dance Company ble viet stor oppmerksomhet under kveldens forestilling. Og i særdeleshet Norges første solodanser som har kvalifisert seg til VM i irsk dans, Benjamin Windborg Larsen. FOTO: Bjørn Erik Nebell

Sangeren Jan Kristian Hverven viser noen sprelske dansetrinn under Sommerfeldts fremføring av Grand Prix-slageren ”Fairytale”… FOTO: Bjørn Erik Nebell

10. januar gikk startskuddet for arrangementene i forbindelse med Nedre Eiker kommunes 125-års jubileum i 2010.
Stedet var Folkets Hus i Krokstadelva hvor Musikkens Venner og Nedre Eiker kommune gikk sammen om å arrangere nyttårskonsert med lokale krefter på scenen. I anledning innledningen på jubileumsåret var også kultursjef Jorunn Larsen og varaordfører Knut Gjerde til stede, sammen med de om lag 120 publikummerne.

Tradisjon
Det var en godt fornøyd leder av Musikkens Venner, Eli Sommerfeldt, som ønsket velkommen. Hun kunne fortelle en nærmest fullsatt sal at nyttårskonserten er i ferd med å bli en tradisjon, og forsikret at så lenge publikum kjenner sin besøkelsestid, vil dette arrangementet også fortsette inn i framtida.
Hun overlot så ordet til varaordfører Knut Gjerde som orienterte litt om kommunejubileet, og som også nevnte alle de andre jubilantene i kommunen i år (se oversikten på jubileumsforsida).

Sofasamfunn
Dermed var konserten i gang, og først ute var dansegruppa Komma med sin originale og morsomme forestilling Sofasamfunn. Gruppa består av seks unge damer hvorav Marte Blom Onshuus er fra Nedre Eiker, og de viste en moderne, artig og humørfylt framstilling av dagens TV-slaver som i “timesvis” zapper fra kanal til kanal. Visstnok tilbringer vi ca 35 døgn foran tv-en i året, viser en undersøkelse. “Er vi i ferd med å bli et sofasamfunn?”, var temaet bak forestillingen, som – selvfølgelig – foregikk i og rundt en sofa.

Herrer med høy C
Så kom turen til trioen Herrer med høy C, som består av sangeren Jan Kristian Hverven fra Sande, fiolinisten Knut Harald Sommerfeldt fra Nedre Eiker og pianisten Ole Bolås, han også fra Sande. Disse gutta framførte diverse humoristiske, artige og kvalitetsfylte innslag som spant fra klassisk Wieneropera til smektende fiolinmusikk og virtuost klaverspill. Hverven tok sågar en av publikummerne med seg i smektende dans.

Magisk verden
Etter pausa med kaffe og kaker og hyggelig passiar mellom kjentfolk, tok Knut Harald Sommerfeldt publikum med inn i sin magiske verden. Det svevende bordet var et av innslagene, og mang et gisp gikk gjennom salen da et lite kaffebord i flere minutter flyttet seg rundt på scenen i knehøyde… Et korttriks med usynlige kort fikk også folk til å mumle undrende… Er Sommerfeldt tankeleser?

Irsk dans på toppnivå
Den lokale dansegruppa Celtic Inspiration Dance Company har 10-års jubileum i år, og de unge utøverne var på plass og viste imponerende danseferdigheter. Riverdance er blitt en svært populær danseform, og denne gjengen viste dans av høy klasse og med imponerende tempo. Gruppas leder, Kjersti Rentsch, kunne fortelle at gruppa tok en rekke edle medaljer i EM i Bremen i Tyskland i desember. og har på trappene flere forestillinger framover. De skal bl a delta i Norske Talenter, og ha to forestillinger i Drammens Teater i jubileumsåret. En av gruppas solodansere, Benjamin Winborg Laren, ble spesielt fremhevet fordi han er landets første solodanser som har kvalifisert seg til VM i irsk dans, som går av stabelen i Irland til våren.
Dansegruppa driver også utveksling av elever med den irske samarbeidspartneren Michael Dillon, som er mentor og inspirator for de norske elevene. Hele 45 dansere deltar i Celtic Inspiration, som har base på Mjøndalen Cellulose.
Varaordføreren hadde også gleden av å overrekke jubilanten en gave på kr. 2000,- fra kommunen.

Fairytail med Eikervri
Mot slutten av kvelden ble det flere musikalske perler ved Herrene med høy C, bl a et innslag fra Nøtteknekkersuiten fra Svanesjøen hvor Komma danset klassisk ballett. Og muligens var høydepunktet avslutningen hvor Knut Harald Sommerfeldt imiterte Alexander Rybak i Fairytail – ikke bare på fiolin, men også vokalt – og hvor Jan kristian Hverven og Komma illuderte gutta fra Frikar og koristene! Den stående applausen var vel fortjent!

Eli Sommerfeldt overrakte så blomster og takk til alle de medvirkende, og gratulasjoner og blomster til varaordfører Knut Gjerde i anledning kommunejubileet. Begge ønsket også publikum godt nytt år og velkommen til de øvrige markeringene av jubileumsåret.