Print Friendly, PDF & Email

Ekskursjoner

Varighet og priser er veiledende – endringer, utvidelser og avkortelser kan gjøres etter avtale.

ProduktVarighet/priser
Byvandring i VestfossenEn rundtur i Vestfossens spennende historie. Vi starter på Fossesholm og følger Storgata, tar en tur oppom parken og Hølen, fortsetter ned Støabakken og over elva til Fabrikkgata og Strandajordet. Turen kan avkortes hvis det er ønskelig.
Omvisere:
Bent Ek,
Bjørn Kristoffersen
Varighet: 1,5-2 timer. Pris: kr.800,-
Langs gamle RøkebergveiVi følger den gamle hovedveien fra Vestfossen sentrum til Fredfoss og fortsetter opp på Røkeberghøgda. Muligheter for en avstikker til jernaldergravfeltet ved Røkeberg skole. Veien tilbake til Vestfossen kan legges via Mølladammen og ned Gommerudveien.
Omvisere:
Bent Ek,
Bjørn Kristoffersen
Varighet: ca.1,5 timer/ ca.3 timer. Pris: kr.800,-/ kr.1.000,-
SkarragruveneEn rundtur på det gamle gruveområdet, med start fra Kolbergsetra eller Skjelbreddalen. Vi besøker soluret med inskripsjonene, begge stollene, hustufter, de fleste gruvesjaktene og pukkverket ved Dørja. Turen kan avkortes hvis det er ønskelig.
Omvisere:
Bent Ek
Varighet: 1,5-2 timer. Pris: kr.800,-
JungercelleneEt besøk på landets best bevarte celleleir, som ble brukt av hjemmestyrkene i område 1412-2 den siste krigsvinteren. De tre hyttene er inntakte og innredet omtrent som de var den gangen.
Omvisere:
Bent Ek,
Trygve Sønju
Varighet: 45-60 min. Pris: kr.500,-
Langs kobberveien Sykkeltur fra restene av den gamle smeltehytta på Hyttevollen via Bergsgruvene (Eiker kobberverk) langs den gamle gruveveien til restene av smeltehytta ved Hyttefossen. Omvisere:
Bent Ek,
Trygve Sønju
Varighet: 4-5 timer. Pris: kr.2000,-
Rundtur på Hoen-gårdeneTur gjennom et område med mye historikk, fra Øvre Hoens mølle til Hoenselvas utløp ved Kattsund. Vi ser stedet der Hoenssagene lå og rester av det kommunale e-verket. Underveis passerer vi også stedet der Hoensskatten ble funnet og dikteren Jonas Lies fødested, før vi avslutter ved de gamle fiskebuene ved Drammenselva.Varighet:
1,5-2 timer. Pris:
kr.800,