Print Friendly, PDF & Email

På konsert med Dagfinn Kolberg ved Grøllafurua  

Tekst og foto: Frode Caspersen
08.07.2004

Dagfinn stemmer opp ved Grøllafurua

Dagfinns «salgsbod» under Grøllafurua! Salg og signering av CDer.

Et femtitalls skautravere hadde funnet veien til Grøllavannet og Grøllafurua på Holtefjell søndag 27. juni 2004 for å overvære «skaurock» med Dagfinn (den utrettelige) Kolberg. Den tredje i rekken av et arrangement han fra nå av hevder er blitt en tradisjon. Og fint er det! For det var en strålende opplagt Dagfinn vi fikk møte, i Dagfinns rette element – naturen, og på en plass som står hans hjerte nær – under Grøllafurua! Bedre forutsetninger for et vellykket arrangement kunne ikke gis.
Dagfinn skuet en stund utover flokken av mennesker foran ham mens han stemte gitaren og stilte seg spørsmålet: Er man kanskje litt «sprø» når en begir seg ut på 1,5 timers skauvandring med dette som mål?
Spørsmålet ble hengende i lufta da Dagfinn stemte i med viser fra sine to siste CD-utgivelser «Dronningdrøm» og «Funnet min flokk», innimellom akkommpagnert av skogens egne innbyggere – korsnebb, strandsniper og ravn! En spesiell opplevelse!
Mens Dagfinn sang ble det servert «nakkeskudd» tilberedt på syvliters kaffekjele av Anders Stenshorne som også serverte hjemmebakte kjøpekaker…

Tiden gikk dessverre så altfor fort. Sånn er det jo når en koser seg. – Men det kommer jo heldigvis en ny sommer under furua på Holtefjell…

Trykk på spilleren under, og du får høre en bit fra tittel-låta «Dronningdrøm» fra CDen med samme navn.
Låten er en hyllest til dronninga på Holtefjell, – Grøllafurua.