Print Friendly, PDF & Email

Siste reis for trikk nummer 3.

Drammens Tidende
Torsdag 12. oktober 1950
Tilrettelegging: Arne Temte
og Magne Grønvold NE
Mai 2023

Trikk nummer 3 fotografert utenfor Drammens Museum .i går. Foran trikken fra høyre: Trygve Bendiksen, Th. Olsen og Sverre Kleverud. I døren til førerhuset: Gunner Nilsen. Foto: DT og BB.

Trikk nummer tre tok i går middag ut på sin siste reis fra trikkestallen i Drammen. Med en stropp ble den festet til en lastebil, det bar over brua, opp Konnerudgata og til Drammen Museum. Så var dens dager talte, en gammel og velfortjent sliter i kommunikasjonens tjeneste hadde trillet sin siste kilometer.

Vi vet ikke sikkert hvor gammel den er – sier bestyrer Nils Hontveit til DT og BB, – men vi antar at den er ca. tredve år gammel. Opprinnelig har plattformen på den vært kortere, og i stedet for glass har den hatt plater bak. Understellet er bygget av Harald Brurberg, som også har bygget en rekke av understell til trikken

  • Museumsdirektør Henning Aksvik opplyser at trikken skal innlemmes i Drammen Museumns Bysamling. Naturlig sogner vel trikken til Teknisk Museum, sier direktøren, men vi fant at trikken er så særpreget for Drammen at det tross alt var riktig å ha den her. Trikken skal monteres med ledningsstang, og det er mulig den vil gå inn som et ledd i en samling av eldre kjøretøyer fra distriktet.