Print Friendly, PDF & Email

Solberg Grand Prix – Ola-bil-løp i Solbergelva

Tekst og foto: Anne Gallefos Wollertsen NE
05.07.2009

Så er det i gang – ordfører Elly og Petter.

Runar Temte var primus motor for snekringa av bilene, og jobba sammen med elevene hele vinteren gjennom. Petters bil måtte ha en liten justering før start!

Petter signerer sin Ola-bil – han hadde fått utdelt bil nr.13 siden elevene hadde nr. 1 til 12 – men det nummeret ville han ikke ha, så man byttet «registreringsnummer» til 14!

Eks-politimann Jonny Corneliussen målte farta med laser.

Unna vei! Det gikk så det hvinte i svingene!

Sånn kan det gå! En velteskade blei plastra av Røde Kors, og så var det klart til neste runde!

Petter, speaker Rolf Bergersen og leder i Stiftelsen Verkstedet, Tore Wilthil.

Lørdag 30. mai 2009 arrangerte Stiftelsen Verkstedet Solberg Grand Prix, et Ola-bil-løp hvor elevene fra 7. klassene på Solberg skole deltok. Elevene hadde gjennom hele høsten og vinteren snekra 13 Ola-biler i Verkstedet på Solberg Spinderi i samarbeid med Stiftelsen Verkstedet, og det ble et spennende løp på Spinderiområdet hvor også selveste rallykjører Petter Solberg deltok!

Ca 1000 begeistrede publikummere, mange med norske flagg, var tilstede i strålende sommervær og heiet sine håpefulle fram, og helten Petter hadde mer enn nok å gjøre med å vinke, prate med barna og skrive autografer. NRK nyheter var også på plass, og det ble reportasje fra løpet på NRK1 på lørdagskvelden.

Alle deltakerne kjørte tre heat, og høyeste gjennomsnittshastighet ble målt med laserrader av tidligere politimann Jonny Corneliussen til 36 km/t i bakkene ned fra Spinderiet til Vevstua, hvor det var mål. Petter klarte ikke å holde tritt med ungdommen, og måtte se seg slått av flere elever! Han delte selv ut medaljer til alle deltakerne og de som hadde vært med å snekre bilene, og selvfølgelig fikk Petter en selv, også, overrakt ev leder i Stiftelsen Verkstedet, Tore Wilthil, som hadde jobba i nesten to år for å sikre seg Petter til løpet! Det vanket også premie til raskeste jente og gutt – flotte redningsvester. Likeledes fikk alle diplom undertegnet av Petter Solberg.

Tema for løpet var barn og sikkerhet, og på plass var også Veltepetter´n til NAF, brannbil, politibil og veteranbiler. Både Petter Solberg og mange publikummere prøvde seg i Veltepetter´n, og flere fikk seg nok en skikkelig a-ha-opplevelse på hvordan det er å gå rundt i en bil. Dette til tross for veldig lavfart i velten. Brannbilen var også veldig tøff, og det var skikkelig spennende for barna å se på alt utstyret den hadde. Politibilen hadde også masse utstyr som vakte interesse, og veteranbilklubbens medlemmers biler fikk mangt et beundrende blikk!
Eiker Arkiv viste utstillingen Barn i arbeid, lek og læring i Vevstuas utstillingslokaler i kjelleren.

En del av Petter Solbergs honnorar ble etter Solbergs og stiftelsens ønske overrakt Frisco Band, et band fra Nedre Eiker hvor medlemmene er psykisk utviklingshemmede.

Ordfører i Nedre Eiker, Elly Therese Thoresen, og Petter Solberg fikk i fellesskap æren av å klippe båndet før arrangementet, og de var begge skikkelig imponert over at man hadde klart å få i stand et slikt stort arrangement.
Speaker var gammel-ordfører Rolf Bergersen, en av initiativtakerne til løpet. Han utførte oppdraget på en glimrende måte, og kommenterte løpet med stor innlevelse og humor. Han sto ikke tilbake for NRK-sportens kommentatorer!
Leder i Stiftelsen Verkstedet, Tore Wilthil, åpnet det hele, og takket til slutt alle som hadde gjort det mulig å arrangere en slik dag. Mange leverandører av varer til løpet ga en svært god pris, og det vanket også gratistjenester.

Til slutt var alles spørsmål: Blir det løp neste år, også? – Den som lever får se – og det sa Petter Solberg, også, som syntes Solbergelva har et fint navn, og som ikke var fremmed for å komme tilbake…

Reklamen!

Ivrige autografjegere!

Petter Solberg i første runde. Han «klaga» etterpå på styremekanismen, og ønska seg ratt neste år!

Petter blei frakta som seg hør og bør en verdensmester!

Medaljeutdeling!

Jentelaget fikk en bra tid!