Print Friendly, PDF & Email

Spinderidagen på Solberg Spinderi

LØRDAG 12.SEPTEMBER/Kulturminneåret 2009
Tekst og fotos fra utstillingen om Solbergs Spinderis produksjon:
Anne G. Wollertsen NE

Solberg Spinderi. Foto: Per Ivar Søbstad

 

Stiftelsene Verkstedet og Temte gård og bygdesamling, Solberg Spinderi, Drammen og Omegn geologiforening og Eiker Arkiv gikk sammen om for andre år på rad å arrangere Spinderidagen i høst.

Datoen var lørdag 12. september, og i anledning Kulturminneåret 2009 bød man i Verkstedet på tekstilutstillingen Hot Coiture i 100 år med bilder, tekstiler, klær, dokumenter og gjenstander fra Solberg Spinderis lange historie. Mange var innom utstillingen, og mange kjente igjen stoffer og klesmodeller fra en fordums tid. Dog kunne mange av produktene, kanskje spesielt fra 1970-tallet, vært like moderne i dag…

Dette var også Geologiens dag i regi av Drammen og Omegn geologiforening, Grafisk Museum Buskerud hadde åpent hus og alle aktørene på Solberg Spinderi var invitert til å delta med sine produkter. Solberg Musikkorps holdt konsert, og det var keramikkutstilling spsielt med produkter fra Aaserud og Solberg i Elektrikerbua. Der holdt også systua ZikZak åpent. SOL kafe hadde utstilling med bilder og fotografier fra Nedre Eiker. Systua Hot Noc holdt åpent hus, likeså Solberg Spinderis utsalg. Fem bruktmarkeder var det også, og Modelljernbaneklubben i Verkstedet var åpent.

Anslagsvis 500 mennesker var innom på Spinderidagen.

Vedkjelke benyttet av Albert Andersen, arbeider ved spinderiet.

 

 

Nydlige barnemodeller.

 

 

Elegante selskapsmodeller – like aktuelle i dag!

 

Plakat lagd av Gerhard Munthe til Solberg Spinderis 100-års jubileum.

 

Grethe Seljenes studerer tekstilprøver.

 

 

 

Nøstepresse og den tradisjonelle og velkjente busserullen fra Solberg Spinderi.

 

Nøstepresse. For å få runde kanter på nøstet slik at det trakk jevn farge.

 

Solbergbunaden.