Print Friendly, PDF & Email

Trygve Hoff – nordlending og eikværing

P2-artisten denne uka

Tekst: Bent Ek
31.03.2008

Trygve Hoff med Vestfossen Pensjonistteater – en av de mange lokale kulturaktivitetene som han engasjerte seg i på Eiker.

«Ukas artist» på NRK P2 er Trygve Hoff – kjent visesanger, komponist og tekstforfatter. Han kom fra Rognan i Salten og var kjent som en nord-norsk poet, men han var også eikværing. Han bodde på Darbu da gjorde karriere og ble en landskjent artist, med fem plateutgivelser i årene. Han var lærer og rektor ved Buskerud Folkehøgskole (Heimtun) på Fiskum, og han var aktiv i det lokale kulturlivet, som kordirigent og teaterinstruktør. 1979-1985, samtidig som han skrev for kjente artister som Jørn Hoel og Sissel Kyrkjebø. Han ble gravlagt ved Fiskum kirke da han døde i 1987, bare 49 år gammel.

Denne uka er altså (31.mars-4.april 2008) er Trygve Hoff «Ukas P2-artist». Programmene sendes hver morgen kl.9.30, med reprise kl.19.

Les også om Trygve Hoff på Wikipedia. Flere kilder om Trygve Hoff på Eiker finnes i Eiker Arkivs database.

Trygve Hoff samarbeidet mye med den kjente billed-kunstneren Karl Erik Harr. De ga ut flere illustrerte visebøker sammen, og Harr designet coveret på Trygve Hoffs LP «Rækved og lørveblues» fra 1980.