Print Friendly, PDF & Email

Gravmaskinene danset veivals…….

og eikværingene jublet da nye E 134 ble åpnet tirsdag 16. oktober 2001!

Utskremt med paraply og blyant : Anne Gallefos Wollertsen
Foto : Tore Jan Johnsen

Veidirektør Olav Søfteland kutter snoren med sin gamle Brusletto-kniv.

 

Gravmaskinene og dansere fra Attic Dancers framfører ballett etter musikk fra “Carmen”.

 

 

Endelig kan man kjøre Mjøndalen – Drammen uten å måtte stoppe i et eneste lyskryss, og det merkes spesielt godt i rushtiden at trafikken nå er fordelt på to veier.
Rundt tusen mennesker, – barn fra barnehager og skoler utstyrt med flagg samt voksne i alle alder møtte opp for å bivåne den historiske begivenheten. Stemningen var stor, – og i grunnen var det OK med gråvær, – det skapte en trolsk og fascinerende stemning da gravmaskinene tente alle lys og ga seg dansen i vold ilag med de mykere danserne fra Attic Dancers utstyrt med krafser og spader og ikledd veivesenets drakter. Til og med Carmen var tilstede og tødde opp et litt høsthutrende publikum !
Brannvesenets Musikkorps innledet åpningen, etterfulgt av taler av vegsjef Eva Solvi i Buskerud Veivesen, prosjektleder Kjartan Hovde og fylkesordfører Tor Ottar Karlsen. Det kom fram at veien er 12,3 km lang, har kostet nesten én milliard kroner, har en lys og fin tunnel og Norges tredje lengste trebru til glede for Ytterkollens skogeiere ! Bare brua er grunn god nok til å ta en tripp på den nye veien !
Så ble det tradisjonelle båndet ble klippet av veidirektør Olav Søfteland, og deretter var det klart for en kortesje av veteranbiler som innledet en jevn strøm av biler mot Drammen utover ettermiddagen og kvelden.
En ny epoke i bilismens historie i Nedre Eiker er innledet.