Print Friendly, PDF & Email

Ja under himmelhvelvet

Tekst og foto: Anne Gallefos Wollertsen, NE
01.09.2008

Kapellan Margrete Schmidt og brudeparet med forlovere.

 

Foran det vakre alteret som speiderne sto for. Foto: Frode Caspersen.

 

Brudeparet får knyttet vennskapsknute av en speider.

Bjarne Klausen sjenker ekte skaukaffe fra DOTs Store kjele.

Foran et kors av furustammer og et alter av stein dekorert med mose, lyng, løv og sopp, ga Solveig Karoline Lindgren og Allan Villy Jensen fra Solbergelva hverandre sitt ja sist søndag.

Knelende på en sauefell på fjellgrunnen og med brudebukett av blåbærlyng, ble brudeparet velsignet av Nedre Eikers nye kapellan Margrete Schmidt under friluftsgudstjenesten på Aslakene, kringsatt av et åttitalls gudstjenestedeltakere.

En vakrere og mer naturlig ramme rundt en vielse har vi sjelden opplevd. For Solveig og Allan er naturen og friluftsliv viktig, og det var bruden som hadde kommet på tanken om at det kanskje var mulig å gifte seg under gudstjenestevandringa til Aslakene i Solbergelva. Og kapellan Schmidt synes også dette var en god idé! Denne gudstjenesten er en tradisjon den siste søndagen i august hvert år, og er et samarbeid mellom Nedre Eiker Menighet og Drammens og Oplands Turistforening (DOT). De siste åra har også KFUK-KFUM speidere fra Mjøndalen deltatt, og bl a stått for den flotte pyntinga av alteret. Speiderne hadde denne gangen overnattet fra dagen før ved Vasshella.

Som vakker innledning til vielsen framførte brudens datter, akkompagnert av Nils Kristian Bonden på trekkspill, en vakker sang til brudeparet, og etter seremonien vanket det som seg hør og bør risengryn på de nygifte til tonefølge av Bruremarsj frå Telemark!

Og jammen ble det ikke brudevals, også!

Vi gratulerer!

Så var det klart for kirkekaffe – og det vil i denne sammenheng si real skaukaffe fra DOTs Store Kjele framtryllet av Bjarne Klausen, før turleder Hildur Rake guidet en gjeng gudstjenestedeltakere videre opp til Tretjernsåsen og ned til Dammane som en fin avslutning på søndagsturen den 31. august.

Velsignelse.

 

Og så var det brudevalsen…