Bedre seint enn aldri, heter det jo. Derfor; i slutten av august hadde laget vårt invitert til gravminnevandring på Fiskum onsdag. Ståle Berdal, leder av arrangementskomiteen, ønska velkommen til de 22 som deltok i vandringen på den fine, milde augustkvelden. Turen starta ved Fiskum nye kirke, og endte etter hvert opp ved gamlekirka. Kirkeverge Oddvar Etnestad, lokalhistoriker Bent Ek og Knut Lande, bonde og «kirkekjenner», hadde laga et flott opplegg for turen. De tre nevnte herre var utmerkede guider på turen, som endte opp ved Fiskum gamle kirke. Her hadde Reidun Bollerud sørga for deilig servering på kirkebakken.

På turen ble det blant annet gitt orientering om kommunal plan for gravfelt, det ble gitt fine fortellinger om symbolikken på utvalgte gravminner, og også historier knytta til noen av gravminnene. Takk til alle som bidro til en fin tur!

Det kan samtidig nevnes at historielaget er med i ei arbeidsgruppe leda av Kirkeverge Etnestad som skal gi forslag til tiltak for bevaring av gravminner. Fra styret vårt er Mina Loe Elde med i gruppa. Bent Ek er for øvrig også med der.

Tekst: Stein Andersen

Bilder: Ståle Berdal