Print Friendly, PDF & Email

Med Barnas Turlag på druserom-tur på Knabben

Tekst og foto: Anne Gallefos Wollertsen

06.09.2005

 

Dragonstein – ble denne kjempesteinen virkelig dytta utfor Knabben av en av kongens menn, en dragon, fordi han ikke fikk prinsessa??

 

 

 

 

 

 

 

En onsdagskveld i august 2005 dro Barnas Turlag i Drammens og Oplands Turistforening på druse- og utsiktstur til Knabben på Solbergfjellet!

19 deltakere + 2 hunder inkl. veilederne gikk den bratte stien fra krysset Solbergveien/lysløypa via Akaberga og Dragonstein opp til Knabben. Ungene måtte selvfølgelig opp på Dragonstein og fikk et eventyr med på kjøpet. Så bar det videre opp bratta helt til topps på Knabben. Et sted er det så bratt at de til og med måtte ta tau til hjelp!
Ungene var både imponert over utsikten fra Knabben – en ringte til bestefar langt nede i bygda og vinket – og over turen ned i drusa som bød på fluoriserende mose og nifse insekter og dyr som edderkopper og sniler! Men ungene var tøffe og lot seg ikke skremme, samtlige dukket ned og ble halt opp igjen minst én gang! Totalt var det plass til seks unger av gangen. Selv de voksne overvant klaustrofobien og tok et dykk!

Lurer du forresten på hva et druserom og en druse og er? Ta en titt her!

Kjempeutsikt over Drammensdalen fra Knabben på Solbergfjellet!

I druserommet er det plass til seks barn av gangen, og nedi er det fluoriserende lav og nifse dyr og insekter som sniler og edderkopper! Men de tøffe ungene lot seg så visst ikke skremme!