Print Friendly, PDF & Email

Solberg musikkorps 90 år i 2009

Tekst: Gjermund Glittfjell og Anne Gallefos Wollertsen NE
Fotos: Anne Gallefos Wollertsen og Magne Grønvold NE
24.11.2008 og 09.07.2009. Sist oppdatert 15.02.2019

 

Korpset består av ca 25 faste musikere:

Første rekke fra venstre: Anita Myklemyr, Annette Ebbestad, Kjetil Ebbestad, Marit Hennum, Ingar Andresen, Tom Erik Galambos, Annett Glittfjell, Vivian Mathiassen, Kjersti Martinsen, Mariann Ruø.

Midtrekka fra venstre: Tina Marie Asklund, Hans Vidar Steen, Per Arne Sveum (formann), Arve Fjellbo, John-Erik Molin, Jens Stevnhoved, Kjetil Lange, Merete Lange, Bjørn Stevnhoved, Jon Thomassen, Rune Galambos.

Øverste rekke fra venstre: Benedicte Lensberg, Catrine Røkås, Anne Marie Låstad, Brynjar Henriksen, Kjell Gislerud, Erik Mathiassen, Hans Fergestad, Lisbeth Paulsen, Ole Georg Kristiansen, Morten Engedal, Kjetil Gundersen.

Fanebærer: Gunnar Sotnakk.

Dirigent da bildet ble tatt: Inge Eriksen.

Neste konsert blir forestillingen En himmel full av stjerner lørdag 28. november 2009.

Mandag 20. april 2009 var det intimkonsert på Temte gård og bygdetun på Horgen i Krokstadelva,
hvor korpset bød på et utvalg fra sitt rikholdige reportoir, samt inviterte publikum til allsang av gamle gode evergreens på låven.

Dirigent Anders Treelease Eriksen introduserer kveldens program.

Solberg musikkorps

startet feiringen med en fengende konsert i Nedre Eiker samfunnshus lørdag 31. januar 2009. Med seg hadde de sangeren Merethe Trøan og pianisten Arne Iversen, som ble et fint krydder i en ellers innholdsrik konsert. Trøan var også konferansier, og bandt konserten sammen på en fin og artig måte. Trøan var for øvrig også gjesteartist på korpsets jubileumskonsert i forbindelse med 75-års jubileet i 1994.
Det var fullsatt sal i samfunnshuset, dvs ca 200 publikummere, som alle så ut til å storkose seg. Korpset har også ny, ung og sprek dirigent, Thor Anders Trelease Eriksen, og nytt og variert reportoire. Programmet på konserten var som følger:

1. avdeling:

1.       I Got Rythm med Merethe Trøan
2.       Second Suite for Band
3.       Santana
4.       O mio Babbino Caro med Merethe Trøan og Arne Iversen
5.       Root Beer Rag
6.       Italia
7.       I Could Have Danced All Night med Merethe Trøan

Pause

2. avdeling:

1.       Swinging Kilts
2.       Slide Away med solist Cathrine Røkaas
3.       Fly away med Merethe Trøan
4.       Sousa March Carnival
5.       Inte Jag med Merethe Trøan
6.       Mardi Gras In New Orliens
7.       Gabriellas Sång med Merethe Trøan
8.       EXTRA Champagnegallop

Thorolf Henriksen er æresmedlem i Solberg musikkorps; her i samtale med leder av korpset Annett Glittfjell og ordfører Elly Therese Thoresen, t.h.

Arne Iversen i flott driv!

Korpsmusikk i Solbergelva helt fra 1919

Nedre Eiker har hatt gleden av å lytte til korpsmusikk i mange år. Ofte forbindes korpsmusikk med de store høytider som 1. mai, 17. mai og andre store arrangement i bygda vår.
Solberg musikkorps startet opp en kald januarkveld i 1919, i fyrhuset på Solberg Spinderi. Det var Emil Bakke og Erik Wilthil som var initiativtagere til dette møte. Før denne spesielle kvelden, hadde det vært et lite korps i bygda som hadde spilt noe mer sporadisk og etter eget initiativ, dette korpset ble kalt ”Bakkemusikken”. Emil Bakke var ganske nylig kommet til spinderiet, han hadde gode attester fra musikklivet, og han ble anbefalt på det varmeste både som utøver, arrangør og dirigent. Korpset kom i gang under navnet Solbergelvens Hornmusikk. Musikkinstrumenter ble kjøpt fra Frankrike, og i midten av juni 1919 var alt på plass. Det ble spilleoppdrag ved forskjellige arrangement i bygda i åra som kom. På midten av 1930 tallet var korpset ”hvilende”, men tro til for fullt i 1935 under navnet Solbergelvens musikkorps. 

Solberg musikkorps fane ble laget av Thorbjørn Brastad.

Spilloppdragene har vært mange, og Solberg musikkorps har hele tiden et ønske om å være et korps for bygda. De spiller på store høytidsdager, juletrefester, festivaler, gudstjenester, egne arrangement og på oppdrag fra lokalmiljøet. Et spesielt arrangement som bør nevnes, er det årlige Batteristevnet til ære for de spennende dagene rundt unionsoppløsningen i 1905. Korpset har holdt på med dette arrangementet siden 1955. På 100-årsdagen for unionsoppløsningen fikk Solberg musikkorps sågar komponert en egen marsj, som ble urframført på Batteriet den 7. juni 2005.

Solberg musikkorps går i 2009 inn i sitt 90. år, og feirer seg selv med jubileumskonserter og jubileumstur. Du kan lese mer om Solberg musikkorps på deres nettsider www.solbergmusikkorps.no
Korpset har sin egen støttegruppe som også har jubileum i år – 50 års jubileum!