Print Friendly, PDF & Email

Vi er HOT NOK

Tekst og foto: Frode Caspersen NE
26.12.2007

 

 

Rita Dahlmann

Thea Glimsdal Temte

 

 

Sissel Grimnes    

Kveldsstemning. Inngangen til butikk og verksted ved Solberg Spinneri.

Thea forteller gjerne om Hot Nok og produktene de lager. Her fra en fullsatt kulturkveld i regi av Stiftelsen Verkstedet.

Plakaten på inngangsdøra

De har på kort tid blitt godt kjent av folk i bygda, de tre hyggelige og fargerike jentene som utgjør HOT NOK. I 2006 flyttet de inn på Solberg Spinneri i Solbergelva, i lokalet etter billedkunstner Birgit Lise Askestad, som nå har tatt en pause for videre utdanning.
Hot Nok designer og produserer klær i ull, men er ikke fremmede for å ta i bruk andre spennende materialer. Hva med en jakke med kombinasjonen ull og bambus? Her kjenner nemlig kreativiteten ingen grenser!
Det er Thea som står for designen. Ideene hentes fra gamle dagers moter og brukstøy, og ved utvikling av nye kreasjoner legges det stor vekt på å få den samme funksjonelle formen og snitt som kjennetegner de gamle draktene. En form som også bidrar til å gi disse klærne et tidløst preg. I det etter hvert store utvalget finnes alt fra typisk hverdagstøy til rene festantrekk med tidløs eleganse. Og naturligvis spesielle klær om du har lyst til å synes litt ekstra i den gemene hopen. Og nettopp dette gjør at gammel som ung garantert vil kunne finne «noe spiselig» (jentenes uttrykk) i den fargerike kolleksjonen. Redd for farger? Det er det ingen grunn til. Fargene som brukes er perfekt samstemte jordnære farger og vil varme deg langt inn i sjela både sommer og vinter!

De tre jentene utfyller hverandre godt. Thea er designer, Rita tar seg av marked og salg, mens Sissel syr. Og det som ikke produseres i HOT NOKs lokaler på Solberg Spinneri, blir produsert av et firma ved Røros.

Les mer på: Facebook      

 

fc

Farger, design, inspirasjon, skaperglede, estetikk…

Tirsdag 13. november hadde Hot Nok visning av sin kolleksjon på Union scene i Drammen. Bildene viser den store bredden i produksjonen.
Se lysbildeshow (Tips: Skru på høyttalerne!)