I sommer var det tiende gang Fiskum middelalderdager ble arrangert. Jubileet ble markert med et kurs i middelaldermat, med den svenske arkeologen Daniel Serra som kursholder. Det gikk over to dager og omfattet blant annet retter som helstekt lam i kokegrop, krydderpølser, bondebønder, «Den Tyske Ordens surkål», fransk «kyllingrilettes», ristede neper, ferskost. stekt brød, gønkålsgrøt med røkt ørret, «hedenske erter», middelaldersennep og grønn saus, samt kryddervin. Kurset foregikk utendørs i flott sommervær, og maten ble tilberedt over åpen varme. Avslutningen på kurset var et stort gjestebud lørdag kveld, for kursdeltakerne og alle som bodde i leiren med familie og venner. Her fikk vi også en konsert med trioen Harriet Fjeldheim, Sonja Lidsheim og Hanne Wigen Thygesen.
Det andre hovedprosjektet i år var bygging av en klopp utover mot Fiskumvannet. Tømrer Øyvind Mauren står i spissen for prosjektet, som bruker øks, navar og andre redskaper fra middelalderen. Stien ble påbegynt under jonsokleiren for barn tidligere på sommeren og vil bli fullført i løpet av høsten 2019. Når den står ferdig, vil en få tilgang til et flott utsiktspunkt ut mot Fiskumvannet.
Ellers var det som vanlig mange aktiviteter på området – pilefletting, nålebinding, bygging av skigard og flettverksgjerder, gamle brettspill, padling med stokkebåt og bueskyting. De første teltene ble satt opp i begynnelsen av uka, og etter hvert overnattet nærmere 20 mennesker i leiren. Vi ønsker enda flere velkommen neste år!
Følg Daniel Serra på Facebook
Følg Fiskum middelalderdager på Facebook