Print Friendly, PDF & Email

Langs kommunegrensa fra Glitre til Eikeren

«Vandring i grenseland» – fra mandag 21.juni til fredag 25.juni 2010

En av overnattingsplassene var ved de idylliske Fisketjenna, som danner grense mellom de to Eiker-kommunene.

Som et ledd i markeringen av at det i 2010 er 125 år siden Øvre- og Nedre Eiker skilte lag, arrangerer Kulturminnerådet en serie med ”vandringer i grenseland”. Den lengste av disse vandringene strakte seg over fem dager – i årets lyseste uke, fra 21. til 25.juni. Turen gikk på kryss og tvers over kommunegrensa, fra Glitre i nord til Tryterud ved Eikeren i sør.

Det var lagt opp til overnatting i telt og muligheter for «allsang på grensen» om kveldene, men det var også mulig å møte fram hver dag og gå dagsetapper. Etappene startet hver dag kl.11.00 (se nedenfor). Ruta mellom overnattingspunktene var imidlertid ikke bestemt – den ble deltakerne enige om underveis. Det var lagt opp til forholdsvis korte dagsetapper, slik at de som ønsket det kunne ta morgenturer og/eller ettermiddags- og kveldsturer i traktene rundt overnattingsstedet.

Mandag 21/6

Vandringen starter kl.11 på kommunegrensa ved Glitre. Det er ikke offentlig vei helt inn – ta kontakt for felles transport, eller gå inn til Glitre fra valgfri P-plass. Vi går gjennom Finnemarka og overnatter i nærheten av Øyvann og Urdevann.

Se bilder fra den første etappen

 

Tirsdag 22/6

Vi starter kl.11 ved P-plassen ved Dobletjern og fortsetter gjennom den sørligste delen av Finnemarka ned til Temte gård-og bygdetun, der det blir overnatting

Se bilder fra den andre etappen

 

Onsdag 23/6

Vi starter kl.11 fra Temte gård- og Bygdetun, gjennom Krokstadelva, over Mjøndalsbrua og feirer St.Hans i Wildenveys rike i nærheten av Veia.

Se bilder fra den tredje etappen

 

 

Torsdag 24/6

Vi starter kl.11 fra Wildenveys barndomshjem Portåsen og fortsetter over Kyrfjell og Hornefjellet til området rundt Fisketjenna, der det blir overnatting

Se bilder fra den fjerde etappen

 

Fredag 25/6

Vi starter kl.11 fra P-plassen ved Nedre Fisketjenn og fortsetter sørover langs Blygruvebekken og Tryterudbekken ned til Eikeren.

Se bilder fra den femte etappen

 

Vandringen gikk blant annet over Kyrfjell, der det er flott utsikt over det meste av Eikerbygda.