Kurs i matlaging under middelalderdagene 2019.

LÆR Å LAGE MAT PÅ MIDDELALDERVIS – MED AUTENTISKE OPPSKRIFTER!
Fiskum Kulturminnelag inviterer alle som er interessert til kurs hvor vi tester ut matoppskrifter som ble brukt i middelalderen, og i størst mulig grad bruker vi metoder som fantes på denne tida. Kursleder er Hanne Heetmøller, som har lang erfaring med middelalderkjøkken, blant annet fra Oslo Middelalderfestival. Påmelding til Reidun Bollerud (952 53 790 – reidunb@gmail.com) eller på Facebook.

Kursprogram:
Kurset vil foregå i Kongsbergveien 317 (se kart) over tre lørdager. Vi starter kl.11 og holder på i 3-4 timer.

Lørdag 13. april:
Vi lager innbakt fiskepaté, salater og dessert

Lørdag 20. april:
Vi lager gryterett og retter av korn og grønnsaker

Lørdag 27. april:
Program bestemmes av deltakerne

 

Matlagingen vil skje både innendørs og utendørs, og programmet er blant annet avhengig av været. Det koster ingenting å delta. Ta med forkle! Ellers stiller vi med alt som trenges av ingredienser og utstyr. En viktig del av kurset er å smake på rettene.

Noe av hensikten med kurset er å forberede seg til sommerens middelalderdager på Fiskum, som arrangeres siste uke i juli, med et stort middelaldergjestebud lørdag 27.juli som et høydepunkt. Alle kursdeltakere er hjertelig velkommen til å være med på dette arrangementet, men dette er ikke noen betingelse for å være med på kursene.

 

LES MER OM FISKUM MIDDELALDERDAGER 2024